Photo Gallery
 

Karta eller GPS?

Bilarna jag köper är oftast från tiden före 1973. På den tiden använde man kartor för att hitta. Kanske någon minns dem? Med dagens hjälpmedel, som mobiltelefon och GPS, kommer vi oftast rätt från början. Men även moderna hjälpmedel kan ibland leda till något underliga adresser, som den här i Indiana där det skulle finnas ett företag som sålde äldre traktorer. Firman låg en bit längre fram efter vägen visade det sig. Och att köra bandtraktor i snön tog mig tillbaka till tolvårsåldern.

Traktor

GPS fungerar för det mesta bra, men ibland underlättar det att stänga av den. Framförallt i stora städers trafikkaruseller kan de bli lite förvirrade. Hotellen jag bor på ligger ofta nära flygplatsen och i städer som Miami, Chicago, Los Angeles med sina trafikkaruseller ställs även en GPS på prov. Holiday Inn vid Miami International är ett sådant där ställe där min GPS inte vill ta mig ända fram till porten. Första gången jag skulle dit såg jag hotellets stora skylt välkomnande nedanför motorvägsviadukten när jag kom in från öster och en stund senare när jag kom tillbaka in från väster. Och därefter från norr till söder och tillbaka. Radion spelade smooth jazz, så det var ganska njutbart ändå. Så där höll det på några varv tills jag stängde av GPS-en och jag kunde landa på känsla med hjälp av hotellpersonalen som talade mig ner till hotellentrén. Miami, I have a problem!

Rymdkapsel

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.