Photo Gallery
 

Vägen är målet

Vägen är målet, heter det. Och vägen är en stor del i mitt jobb när jag söker efter bilar i USA. Jag är ständigt på väg, känns det som. Väskan står alltid förberedd för avfärd. Jag har korsat USA fram och tillbaka fler gånger än vad jag minns och färdats längs vägar som tagit mig till många möten med intressanta människor och platser. Möten längs vägar som jag förmodligen aldrig skulle ha fått uppleva annars. En av de vägarna är Tennessee 45 som sedan några år fått namnet Rockabilly Highway för att hylla musiken, som en gång hade sitt ursprung där, och kopplingen vägar, bilar och rock´n´roll.

En annan väg som ryker av rock´n´roll är Route 66, vägarnas och myternas väg. En gång efter att jag köpt en Trans Am i Tulsa, Oklahoma skulle jag vidare till Dallas i Texas. Med tunnelseende och ouppmärksam på var jag befann mig frågade jag säljaren om det fanns några intressanta landsvägar att köra eftersom jag inte ville köra motorväg. – Route 66 går igenom här, svarade han torrt. Jag stod redan på Route 66 och kunde känna hur det började bränna till under fötterna i sommarhettan. Doften av bränt gummi steg mot skyn till ljudet av tre ackord från en Gibson Junior. Rock´n´Roll!

Route 66 fötter

Det blev en kortare färd på Route 66 den dagen, men sevärd och händelsrik ändå. Resan gick västerut mot Oklahoma City. I en kurva i den något dammiga staden Davenport hittade jag en nedlagd nostalgimack i en lång, öppen kurva. Där stod en 1969 Buick LeSabre convertible parkerad och som var till salu. Ägaren var inte där, men vi gjorde upp affären per telefon. Mackbyggnaden är till salu om någon är intresserad. Begärt pris $169000. Tänk på saken!

1969 Buick Route 66 mack

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.