Photo Gallery
 

Vi köper bilar i hela USA

Var i USA köper ni bilar?, är en återkommande fråga. Vi inspekterar och köper bilar i samtliga delstater i USA, inklusive Kanada. Du kan välja vilken bil du vill oavsett var den finns. Eftersom de flesta kunder efterfrågar veteran- och hobbyfordon så köper vi dem där vi kan hitta ett exemplar som motsvarar kundens önskemål. Var det är spelar mindre roll vare sig för inspektionen och affären eller transporten. Det viktiga är att hitta rätt bil och fastställa att den motsvarar förväntningarna.

Förutsättningarna är olika. I Nakusp, B.C. i Kanada hittade vi en fin 1957 Ford Skyliner. Resan dit gick via Vancouver och därifrån till Kelowna med ett annat flyg.. Månaden var april, solen sken, det var vår och behagligt väder i Kelowna. Det fina vädret ändrades morgonen efter när färden fortsatte med bil klockan fyra på morgonen. Målet var Nakusp på andra sidan ett bergsområde från Kelowna. Med stigande höjd förändrades vädret. Snön föll och jag var ganska ensam efter vägen förutom en del örnar, coyotes och andra vilda djur. Under resans fyra timmar såg jag fler av dem än mötande fordon där uppe. Vägskyltarna ändrade karaktär och varnade för laviner och frigående boskap i det vackra och dramatiska landskapet. Resan gick i alla fall bra och Forden var värd resan, säljarens detaljerade beskrivning stämde. Efter inspektionen gjorde jag och säljaren upp affären över en lunch. Vi hämtade bilen med täckt transport några dagar senare. Då hade våren återvänt till Nakusp och solen sken igen..

Intressanta bilar kan lika gärna finnas i Brooklyn, New York och där går det att ta tunnelbanan till säljaren. I Canarsie dök det upp en 1958 Chrysler Imperial. Där pratar man kanske inte om “barn finds”, men bilen var ett objekt som stod inklämt i ett trångt garage. Bilen var inte startbar där den stod, men skulle vara komplett.. Kunden letade efter ett objekt och trots att det inte var de bästa förutsättningarna för en inspektion blev det affär i alla fall. Inredningen och en del annat var nedplockat, men säljaren packade allt snyggt i kartonger som han lastade i bilen innan den hämtades till terminalen för lastning i container.

Även i Brooklyn kan landskapet vara dramatiskt, fast på ett annat sätt än bergen i British Columbia. Det finns mycket att upptäcka från den upphöjda tunnelbanan för den som är observant, till exempel en Chevrolet El Camino på en rivningstomt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.